Hudvårdsprodukter du inte kan leva utan 2023

Din hudvårdsrutin behöver inte vara omfattande hela tiden. Många menar faktiskt att det räcker med ett färre antal hudvårdsprodukter för att hålla huden ung och fräsch. Här är några av de hudvårdsprodukter som vi anser inte går att leva utan 2023.

En mild ansiktsrengöring

Oavsett om du använder smink eller inte måste ditt ansikte rengöras morgon och kväll. Du vill trots allt få bort all smuts och föroreningar som har samlats i ansiktet under dagen och natten, och då räcker inte varmt vatten. Vanlig tvål är alldeles för hård mot huden – du kan få torr hud eller så producerar ansiktet mer fett för att kompensera för förlusten vilket gör att huden blir glansig. 

 

Använd istället en fräsch ansiktstvätt som rengör ansiktet på djupet. Se till att den är skonsam för att bevara en frisk hud. Vi föreslår att du överväger att investera i en ansiktsrengöring från All I Am Beauty som skonsamt tar bort orenheter.

Ett ansiktsvatten som avlägsnar sminkrester

Efter att du har rengjort ansiktet med en vanlig ansiktsrengöring rekommenderas det att du avlägsnar sminkrester med hjälp av ansiktsvatten. Ansiktsvatten har som avsikt att fungera exfolierande och återfukta ansiktet efter första steget i hudvårdsrutinen. Vätskan är baserad på vatten och innehåller aktiva växtextrakt för att ge huden den sista glöden innan krämer appliceras.

 

Kom ihåg att det finns olika ansiktsvatten för olika hudtyper, till exempel är vissa bättre lämpade för fet hud och andra för torr hud. Se därför till att hitta ett ansiktsvatten som passar just din hudtyp.

En återfuktande ansiktskräm

Precis som ansiktsrengöring och ansiktsvatten är viktiga delar av hudvårdsrutinen är det lika viktigt att återfukta huden med en lämplig ansiktskräm. När det gäller just ansiktskrämer kan kvaliteten variera mycket. Dessutom passar de olika varianterna olika hudtyper. Därför är det viktigt att investera i en ansiktskräm som passar just din hudtyp. 

 

Om du har tid och möjlighet föreslår vi att du gör en hudkonsultation. Det kan du faktiskt göra kostnadsfritt bland många apotek i landet. Då vet du vilken hudkräm du ska köpa för bästa resultat.

En solkräm för ansiktet

En annan produkt som vi tycker är oundviklig är ett kraftfullt solskydd i form av en ansiktskräm, mousse eller stick. I ansiktet har vi trots allt väldigt tunn hud och därför är det så känsligt mot solen. Det är viktigt att vara snäll mot ansiktet och därför bör du ge det tillräckligt med skydd mot både UVA- och UVB-strålar. Solskyddet ska appliceras efter rengöring och återfuktning. Det finns dessutom många solkrämer för ansiktet som fungerar som en primer, som du kan applicera före smink.

En genomträngande ansiktspeeling

Slutligen vill vi slå ett slag för ansiktspeeling eller ansiktsskrubb. Ansiktets hudyta måste ju rensas från gamla hudceller då och då för att ge plats åt ny, frisk hud. Genom att exfoliera ansiktet med ansiktspeeling gör du det på ett effektivt sätt. Rätt ansiktspeeling kan dessutom luckra upp tilltäppta porer på ett skonsamt sätt och ge huden en naturlig dröm. När du väl är exfolierad kommer ditt ansikte att kännas otroligt mjukt och skönt.